REGLEMENT VAN MIJN SCHILDPADJE

Mijn Schildpadje is een particulier mini-creche die onder toezicht staat van Kind en Gezin; Hierdoor is de basiskwaliteit betreffende hygiene, veiligheid en pedagogische begeleiding gewaarborgd. Om een kwalitatieve dienstverlening te verzekeren is het noodzakelijk dat u de volgende afspraken naleeft :

A) Inschrijvingen :
Bij de eerste inschrijving vult u als ouder een inlichtingsfiche in met alle noodzakelijke gegevens. Voor elke inschrijving wordt 125 euro voorschot gevraagd. Dit voorschot is te storten op rekening nummer 473-2148671-82 met als mededeling : mijn-schildpadje + naam van uw kind. Dit voorschot zal enkel terugbetaald worden bij annulatie van minstens 2 maanden op voorhand via email op valerie@mijn-schildpadje.be. Tevens ontvangt u bij inschrijving een reglement waarbij u schriftelijk verklaart de geldende afspraken in Mijn Schildpadje na te leven.

B) Opvangtijden:
Kinderdagverblijf "Mijn Schildpadje" is in principe het hele jaar open van maandag tot en met vrijdag van 8u15 tot 18u30 alsook op feestdagen en tijdens schoolvakanties van 9u00 tot 18u30(flexibele uren mogelijk). Gelieve u aan de tijden te houden aub want anders zijn we genoodzaakt een supplement te vragen van 10 euro per kwartier vanaf 18u30 De sluitingsdagen van kinderdagverblijf "Mijn Schildpadje" worden op tijd medegedeeld zodat u voor uw kind een oplossing kan vinden.

C) Kleding en verzorging:
Elke peuter en baby komt gewassen en gekleed naar de opvang. Als ouder zorgt u voor voldoende luiers, verzorgingsdoekjes, verzorgingsproducten,1 rol bruine zakken 60L van Knokke (1x per jaar), reservekledij. EXTRA voor de peuters wordt een schortje (om te knutselen), handzeep en doosje zakdoeken meegebracht,slaapzak,onderlaken naamgetekend .

D) Voeding:
Uw peuter wordt verondersteld om thuis te ontbijten. De warme maaltijden worden samengesteld door onze catering, waarin er voor gezorgd wordt dat het klavertje vier niet ontbreekt.(feestdagen en schoolvakanties gelieve zelf te voorzien van eten). Om 11u30 is er een warm vis/vlees menu met verse groenten. In de namiddag (omstreeks 16u)) worden onze peuters getrakteerd op een knabbel, fruit en een drankje. BELANGRIJK: Wanneer het kind niet aanwezig is op de geplande opvangdagen, wordt een forfaitair bedrag van 3 euro per dag aangerekend voor de bestelde voeding.(min24u)

Voor uw baby brengt u aangepaste voeding mee: flesje met water + verdeelpotje met poeder. Wanneer uw baby met vaste voeding begint, brengt u alleen de warme maaltijden mee. Fruitpap wordt hier vers klaargemaakt met de nodige vitamines.

E) Ziekte:
Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, nemen wij geen acuut zieke kinderen op. Als een kind in de loop van de dag ziek wordt, verwittigen wij onmiddellijk de ouder of de door u opgegeven arts. Als ouder dient u ons te verwittigen indien uw kind ziek is (050/624806) of via email. Een doktersbriefje zal u gevraagd worden. De eerste dag van afwezigheid wordt automatisch aangerekend. (volgende dagen zonder verwittiging 3 euro per dag voor de maaltijden) Noodzakelijke medicijnen worden enkel aan Noncle Valerie en De Weirdt Kathy bezorgd met een duidelijk schriftelijke uitleg over de wijze en hoeveelheid van innemen of toedienen.

F) Tarief:
Het tarief voor de kinderopvang gaat vanaf 1/04/2009 via het IKG-systeem (via inkomen berekend). Verdere informaties hierover vindt u op http://www.kindengezin.be/Tools/oudersbijdrage.jsp, of telefoonnummer 078/15 01 00 of nog via e-mail op ko.ikg@kindengezin.be. De betaling gebeurt uitsluitend via Kind en Gezin met een maandelijkse factuur.

G) Fiscaal attest:
Jaarlijks krijgt u een attest waarmee de kosten voor de kinderopvang fiscaal kan worden ingebracht.

H) Klachten:
Noncle Valerie en De Weirdt Kathy staan altijd open voor suggesties en opbouwende kritiek.

Klachtendienst van Kind en Gezin
Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel
TEL : 02/533 14 14 of fax. 02/534 14 48

I) Veiligheid:
Kinderdagverblijf "Mijn Schildpadje" is volledig beveiligd volgens de normen van Kind en Gezin. Enkel ouders kunnen voortaan binnen en dit met behulp van een badge. Deze badges zijn ter plaatse verkrijgbaar en moeten bij het definitief verlaten van de creche ingediend worden.(zoniet word u voorschot niet terugbetaalt).

J) Verzekering:
Kinderdagverblijf "Mijn Schildpadje" heeft een brandverzekering en een verzekering voor Burgerlijke Aansprakelijkheid voor een particulier opvanginstelling. Wij vestigen er echter uw aandacht op dat wij niet aansprakelijk kunnen gesteld worden voor eventueel verlies van of schade aan kledij of persoonlijk speelgoed van uw kind.

Hier kan uw kind van 0-18 jaar in eenzelfde en vertrouwde omgeving blijven (meerdere inlichtingen bij mevr Vermeersch op tel 050/60 45 89.

Van dit reglement kan slechts worden afgeweken mits uitdrukkelijke toestemming van Mevrouw Noncle Valerie, algemeen verantwoordelijke van kinderopvang MIJN-SCHILDPADJE.

Wij wensen uw kindjes prettige dagen in het kinderdagverblijf.
Ons moto luidt: GELUKKIGE KINDJES MAKEN GELUKKIGE OUDERS!

Alvast dank voor uw vertrouwen.

Valérie 0475/24 30 80 en Kathy 0491/59 96 97

 

MIJN SCHILDPADJE

Piers de Raveschootlaan 54 - 050 62 48 06 - 0475 24 30 80

valerie@mijn-schildpadje.be